Spireprøve

No skal eg straks i gang med å så dei plantene med lengst oppal. Slik som Chilli, Paprika og Pysalis. Då har eg ikkje så veldig lyst å kjøpe jord. For det er nesten ikkje torvfri jord å få tak i. Dei einaste typane eg har funne er tilsett gjødsel, og det bør ikkje oppalsjorda innehalde. Den bør vere næringsfattig og luftig…

Eg prøver og noko nytt i år, eg lager bokashijord innadørs. På eine badet faktisk. Ingen har klaga på lukt! Så då gjer eg ei spireprøve med denne jorda, berre for å gjere eit forsøk. Om den ikkje spirer, så spørst det om eg ikkje må krype til korset å kjøpe såjord med torv 😦

Ein skal bruke frø som spirer kjapt, gjerne karse. Men det hadde eg ikkje, så vel fleirfarga redikkar i staden, dei og er temmelig kjappe 🙂

Då er det berre å dekke dei små frøa med litt jord, vatne, sette varmt med lokk over. Då held dei på fuktigheita:)

Då er det berre å sjå om desse spirer!

Eg har bestilt ein del frø på Solhatt.no, og klør i såhanda, så håper dette går vegen!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s